onsdag 7 december 2011

MATINSPIRATION

Testade mig på ett nytt recept idag, och det var supergott! Så jag tänkte dela med mig det, snäll som jag e :)


Spröd rösti med kantareller och vitlökssås

Ingredienser; 4 portioner
½ kg kantareller
10 potatisar
1 stor schalottenlök
1 ägg
salt
nymald svartpeppar
3 msk olivolja
50 g smör
hackad persilja till garnering

Vitlökssås
2 dl créme fraiche
2 msk färskpressad citronsaft
1 hackad vitlöksklyfta
salt
nymald svartpeppar

Såhär gör du
  1. Skala och riv potatisen grovt.
  2. Lägg potatisen i en saftduk eller liknande och pressa ur vätskan. Upprepa flera gånger. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg den rivna potatisen och lökhacket i en skål och blanda i ägget. Salta och peppra.
  4. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Klicka ut 8 plättar av potatissmeten. Stek på båda sidor tills plättarna är krispiga. Sätt ugnen på 80 grader. Lägg de färdiga röstiplättarna på ett ugnsfast fat och håll dem varma i ugnen fram till servering.
  5. Fräs kantarellerna i en stekpanna i resten av smöret och oljan. Salt och peppra.
  6. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en skål. Ta ut röstin ur ugnen, garnera med persilja och ringla över vitlökssåsen.
Jag valde att servera detta till grytbitar av nötkött och lite rödlök. 
Variationerna är många, varför inte testa med viltkött?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar